Nytt avfallssystem

Dette er fremdriftsplanen for etablering av nytt avfallssystem. Flere detaljer kommer over sommeren

 • Uke 35 – Oppgraving og sanering av Molok, samt utbedring av areal der Molok har stått.
 • Uke 37 – Start etablering av nye nedgravde containere (totalt 8 stk. på 4 steder)
 • Uke 40 – Ferdigstillelse

Nytt avfallssystem

Molok-systemet er i ferd med å bli avviklet og borettslaget må derfor ha nytt avfallssystem. I samråd med Trondheim renholdsverk har styret kommet til at en ny nedgravd løsning er å foretrekke, som beskrevet i vedlagte skriv fra Trondheim renholdsverk. Merk at plast-Molokene (ved Trafoen) fremdeles vil være i bruk ettersom disse er store (4000 liter) og kan oppgraderes med ny bunn/sekk i metall.

Kort oppsummert blir det:

 • 38% økning i kapasitet
 • 5% reduksjon i renovasjonsavgiften
 • Færre hentesteder og dermed lengre avstand for de fleste beboerne

Kanskje du lurer på hvorfor styret har valgt den løsningen? Eller hvorfor dette må skje nå? Da er det bare å lese videre, så kan det hende du får svar på det… Og hvis du, etter å ha lest videre, fremdeles sitter igjen med spørsmål – må du gjerne ta kontakt med Styret.

Les videre

Fremdriftsplan for fiberutbygging

Utbyggingen av fibernett er godt i gang. Gravingen vil pågå i en uke til, og så vil montering av utvendige bokser fortsette til midten av oktober. De steder der nettet må krysse kommunal vei, vil gjøres senere på høsten. 

Innvendig installering er planlagt rett etter nyttår (oppstart uke 2). 


Nye farger i Fagerlia

Husfargene i borettslaget har vært relativt stabil i de senere år, med noen små justeringer. Imidlertid har stadig flere hus blitt grå – spesielt etter at denne gråfargen ble oppdatert.

Styret ønsker ikke at Fagerlia skal forvandles til grålia – derfor engasjerte vi Kine Angelo til å bistå oss med å lage en helhetlig fargeplan. Denne vil gradvis innføres etterhvert som husene blir modne for beising.

Les videre

Jula er her – ting å huske på

Tiden er inne for en liten påminnelse om litt av hvert i forbindelse med julen.

Husk at gavepapir skal sorteres som restavfall, ikke papir.

NB! Hvis Molok for restavfall nærmest der du bor er full, vær så snill å gå til neste Molok. Det er alltids en med plass i. Det er viktig at lokket på Molokene ikke blir stående åpen, for da får vi besøk av rotter i dem. De kommer seg inn, men ikke ut. Og de gnager hull i avfallssekkene.

Når julen er over kan juletreet settes ved ”Grønne”, det vil si ”Trafo”-huset på enden av Ramsharts vei (like ved Molokene for plastavfall). De hentes der av Kommunen, men de tar ikke med trær som er hensatt andre steder.

Ny kabel-TV- og bredbåndsavtale

Generalforsamlingen har vedtatt å inngå ny avtale med Get som inkluderer kabel-tv og bredbånd. Avtalen ventes å trå i kraft i løpet av juni måned.

Nye digital-TV bokser vil bli utlevert og de som trenger assistanse til installasjon, vil få hjelp av Get. Det kommer eget skriv med fyldig informasjon fra Get en av de nærmeste dagene.

Fire sikkerhetsregler for bruk av levende lys

Jula og mørketida er tid for levende lys. Det er trivelig og mange av oss kan ikke tenke oss en jul uten levende lys. Her er fire sikkerhetsregler for bruk av levende lys:

 1. Hold alltid levende lys under oppsikt
  Forlat aldri rom med levende lys. Dersom du må forlate rommet uten at det er andre til stede, slokk lysene. Pass også på at du ikke sovner fra levende lys. Ved festlige anledninger der det nytes alkohol, sørg for at minst én person holder seg edru nok til å huske å slokke lysene når festen er over.
 2. Plasser aldri levende lys for nær brennbart materiale
  Pass på at levende lys ikke kommer i nærheten av ting som kan brenne. Vær spesielt oppmerksom på avstand til gardiner, som kan blafre mot lyset ved trekk fra vinduet. Plasser ikke levende lys der personer beveger seg – løse klær kan ta fyr om de kommer borti lysene.
 3. Sørg for at levende lys står stødig
  Levende lys som ikke står stødig kan velte – enten av seg selv, trekk i rommet, barns eller kjæledyrs lek eller lignende.
 4. Bruk aldri brennbare lysestaker og brennbare lysmansjetter
  Lys som brenner helt ned kan sette fyr på eller smelte lysestaker og lysmansjetter av brennbart materiale. Juledekorasjoner av f.eks. lettantennelige grener av gran eller furu, bør aldri kombineres med tente lys.

Spesielt for telys
Plasser ikke telys direkte på bord eller duk, men på noe som tåler høy temperatur. En egnet telysholder er åpen og gir god lufting. Tette holdere vil kunne gi overoppheting og farlig oppflamming. Soting fra flammen kan være et varsel om for dårlig lufttilførsel. La helst telys brenne ut slik at det slokker av seg selv. Hvis telyset flammer opp må du aldri helle vann på det. Dersom du forsøker å slokke med vann, vil det føre til en voldsom oppflamming. Kvel flammen, f.eks. med en lyseslokker – ikke blås.