Fagerlia parsellhagelag

En gjeng ivrige sjeler fikk i fjor anledning til å benytte litt av Fagerlia borettslags omfattende areal til å sette ned pallekarmer for småskala dyrking, noe flere kan ha lagt merke til, om de har oppholdt seg ved lekeplassen. Her står per dags dato 19 kasser med jord og ulikt innhold, fra jordbær via grønnkål, til diverse urter, i øyeblikket dekt av snø.
Fortsett å lese «Fagerlia parsellhagelag»

Parsellhager i Fagerlia

Generalforsamlinga i Fagerlia Hageby vedtok 11.05 at det skal utredes parsell-hager på borettslagets eiendom, og at det skal settes i gang prøve-dyrking sommeren 2015 for å skape interesse og engasjement rundt prosjektet. 20. Mai ble det avholdt et første orienteringsmøte der det ble iverksatt arbeid med å forberede stiftelsesmøte for ei egen dyrkingsgruppe, registrering i Brønnøysund, utarbeide vedtekter, etablere styre og søke støtte for etablering hos Trondheim kommune. Det er per dato ca 20 personer som har registrert sin interesse for å delta på dyrking i borettslaget og det vil bli satt en øvre grense på 25 enheter/parseller i dyrkingssesongen 2015.

Prøvedyrkinga i sommer vil foregå i pallekarmer langs oversiden av gjerdet på lekeplassen. Hver enkelt parsell-eier får en dobbel pallekarm stablet i høyden til disposisjon, som blir dekket med et nettinglokk for å holde ubudne to- og firbente gjester unna godsakene.

For mer informasjon, kontakt Stig Larssæther (stilar<alfakrøll>me.com